Asigură-te că înainte de examen ai dormit suficient, ești hrănit și hidratat corespunzător, bazează-te pe tot ce ai învățat și va fi bine!

 

Dacă vrei să discutăm mai multe despre examene și despre alte lucruri importante ce țin de desfășurarea sau pregătirea pentru un examen, folosește formularul și hai la o sesiune de consultanță educațională! 

 

E de preferat să lași acasă brățările sau accesoriile zgomotoase ce i-ar putea deranja pe cei din jur. Alte accesorii posibile la care fac referire sunt: lanțurile decorative de la pantaloni, curele cu lanțuri decorative, etc., practic tot ce s-ar putea lovi de scaun sau de masă și ar face zgomote enervante

9. Brățări și alte accesorii 

La fel ca în cazul genții, toate dispozitivele inteligente vor fi lăsate în altă clasă. Când spun dispozitiv inteligent mă refer la: telefon, tabletă, e-book reader, ceas smart, căști, brățări smart, ochelari smart, etc. Drept urmare, ține de alegerea fiecăruia dacă vrea să ia telefonul cu el. Doar ca să știi, am auzit de instanțe în care elevilor li s-au furat telefoanele în timpul examenului... 

8. Dispozitive inteligente

În principiu, e mai greu să scoți ambalajul șervețelelor uscate pentru că riști să le contaminezi pe toate. Pentru a nu exista probleme, sfatul meu e să declari la intrarea în clasă faptul că ai asupra ta un pachet de șervețele și să-l prezinți supraveghetorilor.

7. Șervețele

Poți lua la tine o sticlă de apă, dar dă-i jos eticheta. De asemenea, când vine vorba de mâncare, în timpul examenului nu se admite consumul de alimente, dar se admite consumul de gumă sau bomboane dulci. Astfel, dacă vrei să iei la tine gumă, bomboane dulci sau caramele, asigură-te că nu au etichete

6. Apă și mâncare

Nu te obosi să iei la tine cea mai mare geantă din casă sau cel mai încăpător rucsac pentru simplul motiv că n-ai de ce. O geantă mică, o borsetă sau un mini-rucsac sunt perfecte pentru nevoile tale. În plus, foarte mulți tineri aleg să meargă la examen fără geantă tocmai pentru a nu avea o grijă în plus.

5. Genți, ghiozdane, poșete 

Dacă folosești produse de machiaj, încearcă să mergi pe ceva foarte ușor, ceva ce să nu-ți încarce fața sau să se întindă. În plus, în ceea ce privește parfumurile, nu le folosi în exces. Examenele sunt vara și, după cum probabil ți-ai dat seama, mirosurile parfumurilor se pot schimba în funcție de temperatura de afară, temperatura corporală, transpirație și materialul pe care sunt pulverizate. În plus, există posibilitatea ca folosind un parfum în exces să dezvolți intoleranță la arome și, dintr-o dată să ți se pară că parfumul și-a schimbat mirosul și nu-l mai poți suporta. Mai mult decât atât, chiar dacă geamurile sunt deschise, în clasă se va simți o adunătură de parfumuri care, pentru unii, s-ar putea să nu fie la fel de plăcută și ar fi teribil să constați că tu ești unul dintre acei 'unii'. 


3. Haine


4. Machiaj și parfumuri 

Pregătește-ți cu o zi înainte hainele. Alege țesături care să permită pielii să respire și croieli lejere care să nu te strângă, mănânce sau roadă. Trebuie să diminuezi pe cât posibil stresul, iar alegerea unor haine lejere, în care să te simți bine e foarte importantă. 
Curăță încălțămintea cu o zi înainte și alege-o doar pe cea în care te simți comod. Amintește-ți că nu te duci la parada modei, ci la examen. 

Asigură-te că ai două stilouri identice cu zece rezerve cu cerneală albastră, sau cinci pixuri albastre identice
În afară de instrumente de scris, în ceea ce privește examenul de la română, n-ai nevoie de altceva. Nu, nu ai nevoie de pic, pastă corectoare sau bandă corectoare. 

2. Rechizite

La vedere sau în portofel, buletinul e cel mai important lucru pe care trebuie musai să-l ai la tine pentru că fără el nu poți intra la examen. Pune-l undeva la vedere, sau ține-l în portofel, oricum ai decide să procedezi, nu pleca fără el!

1. Buletinul

Atmosfera de examen...Emoții, stres, confuzie și nervi. În dimineața examenului te trezești că n-ai idee unde ți-ai pus buletinul, stiloul preferat a rămas la școală și nu l-ai recuperat, ai un singur pix...care e verde, bașca n-ai niciun tricou curat și adidașii sunt plini de noroi. Ce faci? Te panichezi, evident! Chiar dacă ți se pare foarte greu de crezut, există o metodă de a evita situația descrisă de mai sus. Aceasta metodă este planificarea eficientă a detaliilor

 

Iată câteva aspecte de care să ții cont înainte de un examen
 

29 martie 2023

9 detalii de care să ții cont 

înainte de un examen

CONTACTEAZĂ-MĂ > 

Consultant educațional

  Stanciu Adriana-Maria P.F.A.