Am absolvit studiile de Master în Comunicare mediatică și publicitate, din cadrul Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism, promoția 2011-2013.

 

Am fost implicată în multiple proiecte educaționale și de-a lungul anilor am avut privilegiul de a colabora cu foarte mulți părinți și elevi provenind din medii și culturi sociale diferite, dar și din țări diferite precum Franța, Senegal, Africa de Sud, Argentina, Spania, Ungaria, Republica Moldova, Egipt, Iran și Japonia.

 

De-a lungul carierei am deprins experiență practică și cunoștințe variate, am întâlnit foarte multe situații deosebite și am învățat cum să abordez eficient probleme educaționale  dintre cele mai sensibile. Câteva exemple de situații educaționale pe care le-am abordat sunt: abandonul școlar, absenteismul, absolvirea întârziată a liceului, absolvirea întârziată a examenului de Bacalaureat, admiterea la facultățile naționale, repartizarea la liceu, managementul timpului, managementul echipei, lectura și integrarea culturii în viața de zi cu zi, educația on-line și metode inovatoare de formare a adulților și tinerilor, educația alternativă și orientarea profesională.

 

În 2020, odată cu pandemia, închiderea școlilor și trecerea la metoda de predare online, am pus pe picioare inițiativa LECȚII LA MINUT, o pagină de Facebook ce avea rolul de a ajuta tinerii să-și promoveze examenele de Evaluare Națională de clasa a VIII-a, dar și Bacalaureatul. Pagina a avut un succes răsunător, înregistrând în prezent peste 21,000 de followeri. De-a lungul timpului, pagina s-a dezvoltat și și-a depășit scopul inițial, ajungând o pagină de cultură, informații, eseuri, texte argumentative și de opinie. Astfel, LECȚII LA MINUT devine un promotor al culturii și al educației eficiente, încercând să iasă din tiparele clasice 'școlare', încurajând o comunitate ce susține educația informală, fiind un influencer cultural de valoare. 

 

Observând impactul devastator pe care l-a avut pandemia asupra nivelului educațional din țara noastră, constatând un dezinteres educațional, intelectual și cultural masiv în rândul populației, în iunie 2023 am lansat primul număr al buletinului educațional Un Minut, publicație lunară online gratuită ce are rolul de a informa, de a culturaliza și de a promova cunoașterea prin oferirea unei perspective optimiste, blânde, încrezătoare asupra societății, încercând să atragă prin formatul simplu, multitudinea

de informații variate și stare de bine. Practic...niciodată nu se știe ce vei descoperi, iar acesta e un motiv pentru care buletinul e foarte apreciat și citit de sute de oameni în fiecare lună. 

 

 

 

 

 

Despre mine

 

 

CONTACTEAZĂ-MĂ > 

Consultant educațional

  Stanciu Adriana-Maria P.F.A.