Iată aici un articol publicat de SNHU (Southern New Hampshire University) care explică de ce studiile universitare sunt importante. 

Dacă vrei să discutăm în detaliu despre opțiunile tale de liceu sau facultate, te aștept la o sesiune de consultanță educațională pentru a descoperi ce ți se potrivește, dar și pașii necesari pentru a ajunge acolo unde îți dorești. 

Episod foarte important ce continuă traseul liceului, facultatea reprezintă cadrul în care vei învăța lucruri noi, vei deprinde abilități pe care nu știai că le ai, vei descoperi viața și vei învăța bazele unei meserii, sau a mai multor meserii, depinde de cum te orientezi. Spun doar bazele pentru că aici vei învăța lucrurile elementare pe care, dacă vei continua în aceeași linie de muncă, le vei aplica la job. Chiar dacă vei continua sau nu cariera indicată de facultate, foarte multe dintre lucrurile învățate acolo îți vor fi de folos și te vor forma ca specialist, având un avantaj în fața altora. Astfel, e important să ai cel puțin trei opțiuni pentru alegerea facultății, pentru ca în cazul în care nu reușești la prima opțiune să ai un plan de rezevă.

5. Momentul admiterii la facultate 

I se mai spune și 'examenul maturității'. Bacalaureatul reprezintă nu doar o serie de examene, ci o încununare a tuturor anilor pe care i-ai petrecut studiind. Media generală obținută la acest examen poate influența într-o anumită măsură admiterea la facultate. Spun într-o anumită măsură pentru că, de obicei, fiecare facultate are altă metodologie de admitere și nu toate țin cont de acest aspect. Astfel, încearcă să iei cea mai mare notă posibilă, nu merge pe minimul necesar și nu te mulțumi doar cu o simplă notă de trecere. Informează-te despre procesul de admitere de la facultatea care te interesează și acționează în consecință. 

4. Examenul de Bacalaureat

În clasa a XI-a trebuie să începi să te gândești în ce direcție ți-ar plăcea să pornești, ce ai vrea să înveți la facultate, dar și ce carieră îți surâde. Acum e momentul în care apar întrebările existențiale de tipul 'Unde sunt?', 'Cine sunt?', 'Unde vreau să ajung?', 'Ce mă definește?', 'Ce mă bucură?' și ' La ce mă pricep?'. În urma răspunsurilor poți aborda mai serios programele educaționale de la facultate, poți identifica direcția care te atrage. După stabilirea acestor repere, poți căuta informații despre parcursul procesului de admitere și pașii pe care trebuie să-i îndeplinești pentru a ajunge la facultatea aleasă. 

3. Momentul alegerii facultății

Poate chiar cel mai important moment din toată viața ta educațională, alegerea liceului este punctul de plecare, dacă vrei îi poți spune pista de decolare a carierei. Astfel, liceul la care vei intra va decide facultățile la care vei avea sau nu acces. Cum adică? Adică dacă vei intra la un profil uman, facultățile care îți vor fi accesibile sunt cele ce se vor concentra pe aspecte teoretice, sociale sau jurnalistice. Nu înseamnă că nu vei putea intra la o facultate de profil economic, însă pentru a fi admis va trebui să lucrezi extrem de mult și să te pregătești intens. Sunt cazuri în care, din cauza lipsei materiei de la școală, nici măcar meditațiile nu pot ține piept valului de informații pe care trebuie să ți le însușești. Tocmai de aceea, alege cu atenție și asigură-te că pe primele cinci poziții din fișa cu opțiunile de repartizare sunt trecute cele mai importante licee la care aspiri să ajungi.

2. Momentul alegerii liceului


Probabil cel mai important examen din viața ta pentru că de el depinde alegerea liceului. Ce e de menționat e că, spre deosebire de Bacalaureat pentru care există două sesiuni, Evaluarea Națională are o singură sesiune și, deci, o singură posibilitate de contestație. Cu alte cuvinte, ai o șansă de a arăta ce poți și de a lua o notă mare, potrivită nivelului tău, care să te ajute să ajungi acolo unde îți dorești. Tocmai de aceea, acordă-i atenție, concentrează-te, învață, exersează și nu te baza niciodată pe noroc. Norocul nu există, ți-l faci singur

1. Examenul de Evaluare Națională de clasa a VIII-a

Când vorbim despre școală vorbim despre teme, note, învățătură, profesori și colegi, baluri, proiecte și absolviri. Dintre toate aceste instanțe aș vrea să ne oprim astăzi la câteva dintre cele mai importante episoade din parcursul școlar, cărămizile unei cariere viitoare

14 decembrie 2022

5 momente  important din viața școlară 

CONTACTEAZĂ-MĂ > 

Consultant educațional

  Stanciu Adriana-Maria P.F.A.

Articol 5 momente  importante  din viața școlară