Reguli generale de colaborare

 

* Sesiunile de consultanta educationala se vor realiza folosind platforma SKYPE. 

 

* Programările se fac cu minim o săptămână înainte, în funcție de locurile disponibile. 

  
* În cazul deplasării la firmă sau domiciliu, sesiunea se va cronometra folosind aplicația standard de pe telefon, din momentul ajungerii la destinație.

 

* Atât pentru sesiunile online cât și pentru cele față în față se acceptă doar plata în cont. NU se lucrează cu cash. Pentru fiecare plată în cont se va elibera factură pe care o veți primi pe mail, pe Skype sau pe WhatsApp. 

 

* Se recomandă ca înainte de sesiune să vă notați toate întrebările, pentru a le putea lămuri în timpul discuției.  

 

* Rămâne la latitudinea fiecărui părinte dacă dorește să participe și copilului la discuție.

 

* În funcție de fiecare caz în parte, nu este obligatoriu să se treacă prin toate subiectele din categoria de consultanță educațională solicitată.

 

* În timpul sesiunii de consultanta educationala nu se vor furniza date personale despre alți clienți. 

 

* Pentru că fiecare problemă e unică, se cere și se garantează confidențialitate. 

 

* Informațiile și sugestiile oferite în timpul sesiunii reprezintă un punct de vedere obiectiv și imparțial asupra problematicii expuse, nicidecum o alegere deja făcută. Drept urmare, sesiunea de consultanță nu poate fi trasă la răspundere pentru că  decizia administrării informațiilor și sugestiilor primite este lăsată la latitudinea părinților. Astfel, ține de discernământul fiecăruia felul în care dorește să acționeze în continuare. 

 

 

Anularea unei sesiuni de consultanță 

educațională


* În cazul anulării din partea clientului cu mai puțin de 24 de ore înainte,  sesiunea se va reprograma o singură dată, în termen de maxim două săptămâni, în funcție de locurile disponibile. 


* În cazul modificării programului ce impactează sesiunile deja stabilite, participanții vor fi anunțați din timp și vor putea reprograma sesiunea în termen de maxim două săptămâni, în funcție de locurile disponibile.


* În cazul neprezentării (la deplasare) sau neconectării (online) din partea clientului sesiunea se va considera efectuată.

 

 

Reguli de conduită

 

* Atât pentru sesiunile online cât și pentru cele față în față, în cazul în care clientul manifestă un comportament neadecvat, nu e îmbrăcat decent și nu se comportă civilizat, sesiunea va fi terminată și intervalul va fi considerat efectuat. 


* În cazul în care există dificultăți audio-video severe din partea clientului(microfon stricat, cameră web stricată, zgomot asurzitor de fundal) , dificultăți ce restricționează accesul clientului la sesiune, aceasta se va reprograma în termen de maxim două săptămâni,  în funcție de locurile disponibile. 
 

 

Informații despre testarea nivelului pentru examenul de Evaluare Națională 2023-2024, la Limba și Literatura Română 

 

Testarea are caracter orientativ și reprezintă nivelul actual de capacitate de rezolvare a unor exerciții de dificultate variată, pe modelul examenului de Evaluare Națională de clasa a VIII-a, conform programei de examen 2023-2024. 

 

Raportul de corectură cuprinde informații orientative, cât și posibile rezolvări ale problemelor identificate, dar nu reprezintă o garanție de îmbunătățire sau de progres.

 

Progresul fiecărui elev ține de motivația personală, de efortul de a lucra și de a învăța, astfel, testarea nu poate prezice nota de la examenul din iunie. 

 

Informațiile și sugestiile oferite în raportul de corectură reprezintă un punct de vedere obiectiv și imparțial asupra testului corectat. Drept urmare, rezultatul raportului de corectură nu poate fi tras la răspundere pentru că  decizia administrării informațiilor și sugestiilor primite este lăsată la latitudinea părinților.

 

Astfel, ține de discernământul fiecăruia felul în care dorește să acționeze în continuare. 

 

Vei avea răspunsuri sincere, întotdeauna în avantajul copilului tău. Vom găsi împreună calea pentru a te ajuta să-ți ghidezi copilul să ajungă acolo unde își dorește. Sau dacă nu știe încă, te voi ajuta sa-i arăți posibilitățile și să-l încurajezi să-și găsească drumul. 

În plus, vom urma o viziune realistă, vom face planuri de viitor realizabile și vom crea un traseu educațional care să fie clar, tocmai pentru a înțelege ce ai făcut!  

 

Toate acestea într-un limbaj accesibil, fără cuvinte pompoase care sună bine și nu înseamnă nimic. 

De ce să colaborăm?

 

Să fii părinte e greu pentru că nu te învață nimeni ce să faci. De aceea, sunt momente în care ai întrebări, dar nu găsești răspunsuri. Sau poate ai un plan, dar nu știi de unde să începi. În plus, uneori eșt atât de obosit și stresat că nu mai poți disacerne între informațiile corecte și cele incorecte, între zvonuri și realitate.
Tocmai pentru situații de genul acesta ar fi bine să contactezi un consultant educațional și să te sfătuiești cu el în ceea ce privește traseul școlar-profesional al copilului tău

Servicii de

consultanță educațională

Consultanta educationala te ajuta sa explorezi posibilitatile.
consultanta educationala e personalizata.

Nu. Fiecare sesiune de consultanță educațională e personalizată, tocmai pentru că noi avem nevoi diferite. Drept urmare, ce funcționează pentru o situație nu înseamnă că trebuie să se aplice sau să funcționeze și pentru altă situație. 


În plus, nu există o rețetă prestabilită, ci vom explora împreună posibilitățile și vom găsi varianta care ți se potrivește, în funcție de nevoile și dorințele tale. 

Consultanța educațională

 înseamnă să completez 

un formular și să primesc 

un răspuns șablon?

Consultanta educationala are rolul de a ghida elevii.
consultanta educationala te informeaza.

Ești sigur că le știi pe toate? Uneori, din cauza fluxului foarte mare de informații, se pot strecura și zvonuri sau lucruri neadevărate. Pentru a evita situațiile neplăcute, înainte de a lua o decizie e bine să te informezi din surse sigure care te pot ghida, sau care îți pot confirma/infirma informațiile.

 

Astfel, o discuție cu un consultant educațional poate fi binevenită oricând, chiar și doar pentru a te asigura că faci o alegere bună. Un exemplu care poate fi potrivit aici este următorul: vrei să te tunzi, știi cum se procedează, ai putea s-o faci acasă, dar totuși decizi să te duci la salon. De ce nu te tunzi singur acasă? Pentru că nu ai instrumentele necesare și nu ai experiență. Exact așa e și în cazul consultanței educaționale. Știi lucrurile de bază, dar poate ar fi bine să afli și opinia unui specialist. 

Dar dacă le știu pe toate,

 îmi mai trebuie 

consultanță educațională?

Consultanta educationala te ajuta sa gasesti raspunsuri.

Nicidecum. Înseamnă că ești în căutarea unui răspuns pentru a te ajuta să eviți o problemă. Informația de calitate și planificarea înseamnă responsabilitate.

 

În plus, costă mult mai puțin timp și mai puțini bani decât în cazul în care încerci să soluționezi o problemă apărută din cauza dezinformării sau a neștiinței.

Dacă apelez la consultanță educațională înseamnă că eu sau copilul meu avem o problemă?

Consultanța educațională înseamnă  succes garantat?

În niciun domeniu nu există ideea de succes garantat. Dar există posibilitatea de a mări șansele de reușită.

 

De exemplu, dacă un părinte dorește să afle ce opțiuni de liceu ar trebui să aleagă i se vor da primele cinci opțiuni personalizate în funcție de media de admitere a copilului, dar și de alte informații pertinente. Drept urmare, aceste opțiuni au șanse foarte mari de admitere, dar nu reprezintă o garanție.  

Raspunsuri despre consultanta educationala
Consultanta educationala iti poate raspunde la intrebari.

Consultanța educațională înseamnă succes garantat?

Când e cel mai bine să apelez la serviciul de consultanță educațională?

Nu există un timing concret, dar există câteva indicii conform cărora ar fi bine să discuți cu un specialist.

Iată, mai jos, câteva dintre acestea: 


- copilul tău vorbește despre întreruperea cursurilor pentru a lua un  'an de pauză'


- copilul tău nu știe ce meserie i se potrivește 


- copilul tău nu știe ce liceu vrea să urmeze și nu sunt foarte clare opțiunile


- nu știi cum se aleg opțiunile de liceu 


- copilul tău e nemulțumit de școală sau de clasă 


- copilul tău se plânge câ nu are niciodată timp 


- copilul tău vrea să-și echivaleze examenul de BAC la competența de limbă străină, dar nu știe ce posibilități există 


- copilul tău vrea să-și echivaleze examenul de admitere la clasă bilingv/intensiv la liceu


- copilul tău vrea să dea admitere la un liceu vocațional, dar nu știi în ce constă examenul și nu știi dacă are talent 


- copilul tău are mult timp liber și ai vrea să facă activități, dar nu știi ce i se potrivește 


- vrei să aflii informații despre posibilitățile de facultăți din București sau din țară


- nu știi dacă e cazul să pui meditații sau nu 


- nu știi dacă meditațiile pe care le urmează acum sunt eficiente sau nu 


- copilul tău a abandonat școala și ai vrea să-i oferi o educație alternativă 


- tu ai abandonat școala și vrei să urmezi cursuri alternative


- ești la facultate, dar nu ești mulțumit și nu știi ce ai de făcut

Când  să apelez la serviciul de

 

 consultanță educațională?

Tuturor. Consultantul educațional este un terț care identifică și analizează nevoile fiecărui elev, apoi formulează posibilități care să vină în sprijinul acestuia.

 

Indiferent că este vorba despre o situație de abandon școlar, de aflarea informațiilor necesare, sau doar de asigurarea că se merge în direcția potrivită, o discuție cu un consultant educațional este întotdeauna o experiență din care se poate învăța.

Consultanta educationala te ajuta sa descoperi ce-ti doresti.

Cui folosește 

consultanța educațională?

Consultanta educationala e un serviciu intalnit in Japonia, Marea Britanie si Suedia.

Consultanța educațională este foarte populară în țări precum Australia, Belgia, China, Georgia, Japonia, Croația, Olanda, Elveția, Suedia și Marea Britanie.  


Coincidență sau nu, țările care au cel mai mare nivel de absolvenți sunt, printre altele,  Japonia(95%), Marea Britanie (94%), Georgia (94%), Croația (95%) și Suedia (92%). Rata este calculată la numărul de elevi care intră în ciclul școlar și care termină liceul.

 

Conform www.statista.com, România are un nivel de succes de doar 84,6 %

În ce țări există

consultanta educationala?

Consultanta educationala se axeaza pe nevoile elevului.
Consultanta educationala poate schimba vieti.

Conform www.schoolcounselor.org, pe la începutul secolului XX s-au pus bazele primelor sesiuni de consultanță educațională ce aveau menirea să ghideze copiii din școala generală către meserii sau către studii avansate. În anii '20 consultanța educațională începe să se concentreze pe ameliorarea acomodării în instituții noi, dar și pe factorul personal care se traduce prin felul în care un elev e deschis sau nu la schimbare.

 

În 1952 se formează Asociația Consultanților Educaționali din America. În anii '60-'70 consultanța educațională începe să fie integrată în școala generală. În anii '80-'90 apar primele modele de consultanță educațională integrate în sistemul educațional, la care au acces toți elevii, indiferent de vârstă. Din 2003 până în prezent consultanța educațională este adoptată ca strategie de ghidare în viața școlară și în carieră

Cât de nouă este ideea de consultanta educationala? 

Abandonul scolar e o problema actuala.

Educația școlară nu se referă doar la sistemul clasic de stat sau privat, respectiv creșă, grădiniță, școala primară, școala generală, liceu și facultate. Educația școlară înseamnă și cursuri de calificare, specializare, perfecțioare sau inițiere, toate acestea putând fi autorizate cu diplomă recunoscută național.

 

Pe lângă cursurile autorizate există o multitudine de cursuri secundare, ce au rolul de a îmbunătăți o anumită abilitate. Acestea nu sunt însoțite întotdeauna de o diplomă de autorizare, ci doar de o diplomă de participare ce se poate adăuga la CV. 

Ce înseamnă 'educație școlară'?

Ajutor la teme si managementul timpului.

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să ne gândim la faptul că fiecare situație educațională este diferită.

 

Tocmai din  acest motiv, serviciile de consultanta educationala pot lua multe forme. De la discuții despre procesul de aplicare si admiterea la liceu, alegerea facultății sau planificarea carierei până la soluționarea educației școlare în cazul elevilor cu probleme de delincvență, abandon sau dezinteres școlar.

Ce este serviciul 

de consultanta educationala?

CONTACTEAZĂ-MĂ > 

Consultant educațional

  Stanciu Adriana-Maria P.F.A.